Over Myrke van der Does

 Myrke van der Does (1977) leerde al jong dat jij beter bent dan ik. Ze gruwelt van het gebruik van me als bezittelijk voornaamwoord. Haar scherpe geest en dito pen zijn een gouden combinatie. Sinds 2005 helpt ze anderen hun verhaal te vertellen. Zonder poeha, gewoon lekker leesbaar. Tenslotte gaat het om de inhoud en is de verpakking slechts een 

 

Ik geloof dat als je iets écht graag wilt, alles binnen je bereik ligt. Als jong meisje droomde ik ervan om schrijfster te worden. Ik werd geboren met een talent voor taal en ontdekte als kleuter de magie van boeken. Ik las hoe Jip de grootste brokken maakte en Janneke zich over haar vriendje ontfermde. Later werden de boeken van Roald Dahl en Astrid Lindgren favoriet, met Pippi Langkous als mijn grote heldin, vol levenslust en creativiteit, eigenzinnig en onafhankelijk. Pippi leerde mij dat alles mogelijk is. 

Wat Annie M.G. Schmidt en Astrid Lindgren deden, wilde ik ook. Vanaf het moment dat ik kon schrijven, creëerde ik verhalen en gedichten. Op mijn 21ste trok ik de stoute schoenen aan en stapte met mijn tot dan toe opgebouwde portfolio naar een uitgeverij. "Heb je ervaring?", vroeg de hoofdredacteur mij? Ik vertelde hem dat schrijven in mijn bloed zat en toonde hem mijn werk. En ik zei hem dat ik snel leerde. Twee uur later had ik officieel mijn eerste baan als redacteur. Zoals Pippi zei: Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!  

 

Dat is nu twintig jaar geleden. Na zes jaar bij de krant en een uitstapje naar de gemeente, begon ik in 2005 met MvdD Tekst & Communicatie.  Ik ging schrijven voor diverse publieksbladen, met zwangere vrouwen en jonge ouders als voornaamste doelgroepen. Al gauw kwamen daar vakbladen, kranten en steeds vaker ook websites bij. Inmiddels heeft iedere ondernemer wel een site, van de bakker op de hoek tot de multinational. Ondernemers zien gelukkig steeds vaker het belang in van goede webcontent.

 

Ik vind die veelzijdigheid in mijn werk ontzettend leuk. Offline biedt (meestal) meer mogelijkheden voor verdieping, online is er makkelijker interactie met de lezer. Daarbij is de manier van schrijven voor elk medium en elke doelgroep anders. Een persbericht over afscheidsfotografie heeft een andere tone of voice dan een interview met een markant iemand. 

De Schrijfcompany is voor mij een logische stap na MvdD Tekst en Communicatie, waarmee ik destijds ben gestart. Met andere getalenteerde schrijvers, fotograven en vormgevers vorm ik een hecht team. Together we achieve more. Ik met mijn collega's, maar vooral wij met u. 

Contact

06-43099808 

myrkevanderdoes@outlook.com 

Kvk-nummer

BTW-Nummer

  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle